Ieder jaar bij het botten van het blad trekken de medewerkers van www.laika.be, een theatergezelschap bekend om z’n zinnenprikkelende voorstellingen, zich voor één dag terug. Om er te evalueren wat vooraf ging en plannen te maken voor de toekomst. Bij voorkeur gebeurt dit op een inspirerende plek. Zoals de woning van architect Jozef Schellekens er bij uitstek één is: een gebouw met prachtig strakke vormen, een overweldigend maar tegelijk rustgevend kleurenpalet en waarin het licht erg mooi binnenvalt. Een huis dat de geschiedenis uitademt van zijn ontwerper en dat van zijn gezin. Het ontwerp moet destijds revolutionair zijn geweest, en ook vandaag heeft het nog niets van zijn kracht en charme ingeboet. Niet voor niets is het gebouw geklasseerd. Een huiselijke plek, waarin het goed vertoeven is, een vat vol inspiratie.